Pro Musica Västerås
Repertoar

Verksamhetsåret 2018/19
På Kulturnatten, i mitten av september, har vi konsert i konserthuset. Därefter börjar vi öva bland annat musik från 15- och 1600-talet inför en framtida konsert. Julkonsert med traditionella julsånger har vi "som vanligt" den 1:a advent  i missionshuset under julmarknaden på Vallby friluftsmuseum. Detta brukar vara mycket uppskattat av publiken! Under våren planeras för en vårkonsert, men repertoaren är i skrivande stund inte fastställd.

Verksamhetsåret 2017/18
Året inleds med en konsert i konserthuset på kulturnatten. Därefter börjar vi repetera för en konsert tillsammans med körsångare från Uppsala. Tillsammans med solister och orkester framför vi George Faurés Requiem i Uppsala Missionskyrka. Samma helg deltar vi i en ljusgudstjänst i Sparvens kapell. Första avdent är vi som traditionen bjuder, på Vallby julmarknad då vi har julkonsert och framträdanden under julmarknaden.

Våren 2018 ägnades åt musik av Queen och i början av maj medverkade vi, tillsammans med flera andra körer, Stadsmusikkåren, komgrupp och solist Magnus Bäcklund, i en Queenkonsert på Västerås konserhus. Konserten arrangerades av Västerås Stadsmusikkår.

 Hela kören oktober 2017

Verksamhetsåret 2016/17
Vi inleder året i augusti och vår första konsert är på kulturnatten då vi sjunger "Ljuvlig musik av Benny Andersson med flera" på konserthuset. Därefter, i oktober, reser vi till Norrköping där vi umgås, har roligt och har en konsert på samma tema som kulturnattens.

Därefter påbörjar vi repetition av julens traditionella julsånger och vi deltar i Vallby julmarknad 1:a advent och har en julkonsert  den 7 december.

Våren 2017 fokuserar vi på kvinnliga tonsättare och textförfattare och i mars har vi två konserter tillsammans med Västerås kammarkör och kören Belladonna (Västmanlands körförbund arrangerar). I maj har vi vårkonsert då vi bl a framför Förklädd Gud tillsammans med Kristina kammarkör från Sala och Bergslagens symfoniorkester.

Verksamhetsåret 2015/16
Vi inleder vårt utåtriktade verksamhetsår med Kulturnattens konsert i Västerås konserthus. En blandad repertoar med en lämplig avslutning "Goodnight sweetheart"!

Därefter satsar vi på vårt "julprogram" med konsert på Vallby julmarknad 1:a advent och julkonsert i Ansgarskyrkan tisdagen den 8 december. Här framförs bl a verket On christmas night av Bob Chilcott.

Våren ägnas bl a åt kommande vårkonsert i maj på temat Benny Andersson "Klinga mina klockor" samt åt repertoar inför kommande resa hösten 2016.

Varkonsert_2016_6

Verksamhetsåret 2014/2015
Köråret inleddes med en konsert på Kulturnatten i Västerås konserthus. Den 20 september hade vi konsert med ett smakprov från vår repertoar och från jubileumskonserten i maj 2014.

Den 25 oktober var det höstkonsert med musik av bl a Johannes Brahms. Vi samverkar med pianist Jan Bülow och konserten gavs i Rudbeckiussalen på Kyrkbacksgården.

Den 1:a advent i december deltog vi, som traditionen bjuder, på julmarknaden på Vallby friluftsmuseum med sånglig underhållning under marknaden och därefter en julkonsert i missionshuset.

I februari 2015 hade vi konsert i Lilla salen på Konserthuset. Eftersom det är i veckan då Alla hjärtans dag infaller, var temat Love Music.

Lyssna på Lauridsens Dirait on, Edelweiss (Richard Rogers) samt Så skimrande var aldrig havet (Taube) från Love music-konserten!

Pro Musica hade tillsammans med recitatör, organist och flöjtist en försommarkonsert söndagen den 31 maj 2015 i Ansgarskyrkan. Vi framför verket Förklädd Gud och även en rad kända vår- och sommarsånger. Denna konsert avslutade ett varierat verksamhetsår!

 

Medlem i Pro Musica?

Information till medlemmar om höstens årsmöte finns under fliken Medlemssidor.

Aktuellt just nu

Pro Musica läggs ner från hösten 2019.