Pro Musica Västerås
Repertoar

Verksamhetsåret 2018/19
På Kulturnatten, i mitten av september, har vi konsert i konserthuset. Därefter börjar vi öva bland annat musik från 15- och 1600-talet inför en framtida konsert. Julkonsert med traditionella julsånger har vi "som vanligt" den 1:a advent  i missionshuset under julmarknaden på Vallby friluftsmuseum. Detta brukar vara mycket uppskattat av publiken! Under våren planeras för en vårkonsert, men repertoaren är i skrivande stund inte fastställd.

Verksamhetsåret 2017/18
Året inleds med en konsert i konserthuset på kulturnatten. Därefter börjar vi repetera för en konsert tillsammans med körsångare från Uppsala. Tillsammans med solister och orkester framför vi George Faurés Requiem i Uppsala Missionskyrka. Samma helg deltar vi i en ljusgudstjänst i Sparvens kapell. Första avdent är vi som traditionen bjuder, på Vallby julmarknad då vi har julkonsert och framträdanden under julmarknaden.

Våren 2018 ägnades åt musik av Queen och i början av maj medverkade vi, tillsammans med flera andra körer, Stadsmusikkåren, komgrupp och solist Magnus Bäcklund, i en Queenkonsert på Västerås konserhus. Konserten arrangerades av Västerås Stadsmusikkår.

 Hela kören oktober 2017

Verksamhetsåret 2016/17
Vi inleder året i augusti och vår första konsert är på kulturnatten då vi sjunger "Ljuvlig musik av Benny Andersson med flera" på konserthuset. Därefter, i oktober, reser vi till Norrköping där vi umgås, har roligt och har en konsert på samma tema som kulturnattens.

Därefter påbörjar vi repetition av julens traditionella julsånger och vi deltar i Vallby julmarknad 1:a advent och har en julkonsert  den 7 december.

Våren 2017 fokuserar vi på kvinnliga tonsättare och textförfattare och i mars har vi två konserter tillsammans med Västerås kammarkör och kören Belladonna (Västmanlands körförbund arrangerar). I maj har vi vårkonsert då vi bl a framför Förklädd Gud tillsammans med Kristina kammarkör från Sala och Bergslagens symfoniorkester.

Verksamhetsåret 2015/16
Vi inleder vårt utåtriktade verksamhetsår med Kulturnattens konsert i Västerås konserthus. En blandad repertoar med en lämplig avslutning "Goodnight sweetheart"!

Därefter satsar vi på vårt "julprogram" med konsert på Vallby julmarknad 1:a advent och julkonsert i Ansgarskyrkan tisdagen den 8 december. Här framförs bl a verket On christmas night av Bob Chilcott.

Våren ägnas bl a åt kommande vårkonsert i maj på temat Benny Andersson "Klinga mina klockor" samt åt repertoar inför kommande resa hösten 2016.

Varkonsert_2016_6

Verksamhetsåret 2014/2015
Köråret inleddes med en konsert på Kulturnatten i Västerås konserthus. Den 20 september hade vi konsert med ett smakprov från vår repertoar och från jubileumskonserten i maj 2014.

Den 25 oktober var det höstkonsert med musik av bl a Johannes Brahms. Vi samverkar med pianist Jan Bülow och konserten gavs i Rudbeckiussalen på Kyrkbacksgården.

Den 1:a advent i december deltog vi, som traditionen bjuder, på julmarknaden på Vallby friluftsmuseum med sånglig underhållning under marknaden och därefter en julkonsert i missionshuset.

I februari 2015 hade vi konsert i Lilla salen på Konserthuset. Eftersom det är i veckan då Alla hjärtans dag infaller, var temat Love Music.

Lyssna på Lauridsens Dirait on, Edelweiss (Richard Rogers) samt Så skimrande var aldrig havet (Taube) från Love music-konserten!

Pro Musica hade tillsammans med recitatör, organist och flöjtist en försommarkonsert söndagen den 31 maj 2015 i Ansgarskyrkan. Vi framför verket Förklädd Gud och även en rad kända vår- och sommarsånger. Denna konsert avslutade ett varierat verksamhetsår!

 

Varför inte bli medlem i Pro Musica?

Som körsångare i Pro Musica stärks din sångliga förmåga och musikaliska utveckling. Sångarglädje skapas genom en varierande repertoar med ständigt nya sporrande uppgifter samt en mycket god social sammanhållning.

Läs mer om hur du blir medlem och om körens "inre liv" under fliken Bli medlem här ovan.

Aktuellt just nu

Pro Musica söker nya körsångare! Välkommen att kontakta oss!

Klicka här för att läsa mer